RECEPT NA VÍKEND: ČOČKA PO INDICKU
Tento recept je od naturopatky Ivety Kulhánkové a Iveta ho prý získala přímo v Indii. Vyzkoušet ho ovšem jistě můžeme i my tady u nás v Čechách… Je jednoduchý, rychlý a na výsledku si pochutnáte!
Suroviny: 1 menší cibule najemno nakrájená, 2 prolisované stroužky česneku, 1 na malé kousky nakrájené rajče, 1/2 skleničky červené čočky, 1 lžička oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky zázvorového koření, 1 lžička masala koření, 1 lžička kurkumy.
Příprava: Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 min v ní vaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 minut osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme, dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou a můžeme servírovat. Lze dochutit šťávou z citronu nebo čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!