K zeleninovému salátu vyzkoušejte…
třeba svěží dresink s ume octem podle receptu naturopatky Ivety Kulhánkové, která pro Meduňku každý měsíc připravuje seriál Abeceda zdravých potravin. V aktuálním březnovém čísle se Iveta věnovala kromě jiného také umeboši švestičkám a zdravotním benefitům umeocta… A co budete na tento dresink potřebovat?
Potřebovat budete 3 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citrónu, 3 lžíce čerstvé šťávy z limetek, 2 čajové lžičky ume octa, 1/2 menšího hrnku jemného oleje (mandlový nebo vlašský), volitelně špetka soli.
Důkladně promíchejte všechny suroviny a podávejte s listovými saláty, se saláty, kde jsou citrusy nebo granátové jablko, nebo pažitka či šalotka. Dobrý dresink povýší „normální“ salát na velkou dobrotu…