Dva bleskové recepty na horké dny, kdy nechceme trávit moc času v kuchyni…
Z knížky Simony Procházkové Léčivá síla čerstvého koření (edice Knihovnička Meduňky) jsme vybrali dva rychlé recepty, které jsou i v silách kuchaře – začátečníka. Pikantní omáčka k masu či těstovinám a lehký letní salát – může být? Dobrou chuť…
Omáčka s petrželí a citronem
Potřebujeme: 0,20 litru panenského olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, mořskou sůl, 90 g nasekané petrželkové natě, 2 nasekané šalotky, 1polévkovou lžíci bio hořčice
Postup: Hořčici smícháme s citrónovou šťávou, přidáme pak olej, sůl, petržel a šalotku. Omáčku dobře promícháme a podáváme ji se dušenou či grilovanou zeleninou, masem či rybami.
Okurkový salát s koprem a olivami
Potřebujeme: 2 salátové okurky, 3 stroužky česneku, 1 kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany, mořská sůl, 2 lžíce nasekaného kopru, 1 lžíce nasekaných černých oliv
Postup: Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme prolisovaný česnek, jogurt, sůl, kopr a olivy. Všechny uvedené přísady dobře promícháme a salát necháme vychladit. Podáváme s pečivem, hodí se i k masu…