Recept na víkend: Teplý salát s pečenou zeleninou a kadeřávkem
Vyzkoušejte tento zajímavý recept od Ivety Kulhánkové – je součástí jejího článku o kapustě, který vyšel v rámci seriálu seriálu Abeceda zdraví v srpnovém čísle Meduňky… Iveta je klinická naturopatka, a tak u receptů hlídá i zdravotní stránku – takže tento salát je nejen dobrý, ale i zdraví prospěšný…
Na tento salát potřebujeme:
Na pečenou zeleninu: 1 batát, červenou řepu, 4 mrkve, 2 petržele, himalájskou sůl, tymián,
2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje
Na kadeřávek: 2 vrchovaté hrsti na kousky nakrájeného kadeřávku (bez stonků), 1 polévkovou lžíci sezamového oleje, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku sójové omáčky tamari, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíci sezamových a 2 lžíci slunečnicových semínek
Postup: Nejprve zeleninu omyjte, nakrájejte cca na velikost větších hranolek a v míse důkladně promíchejte se solí, bylinkami a olejem. Poté upečte v troubě na program gril/horký vzduch.
Kadeřávek důkladně smíchejte se všemi surovinami kromě cizrny. Poté promíchejte s ugrilovanou zeleninou a zcezenou cizrnou a můžete podávat.