I v prvních dnech nového roku…
…si můžeme uvařit novoroční bramborovou polévku podle receptu ze skvělé meduňkové Bramborové kuchařky od autorky Marcely Šebestové …
Co potřebujeme?
250 g čočky, 2 nožičky klobásy, 200 g brambor, 250 g zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, sádlo, hladká mouka, majoránka, oregano, zelená petrželka
Postup:
Čočku namočenou ve vodě uvaříme doměkka. V hrnci osmahneme na sádle cibulku, jednu na kostičky nakrájenou klobásu, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a kostky brambor. Vše lehce osmahneme, zaprášíme moukou a zamícháme. Přilijeme 0,5 l studené vody, rozmícháme, vlijeme čočku i s vodou a vaříme do měkka. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou druhou klobásu, koření a sůl podle chuti. Zdobíme bylinkami. Ať se vám povede!