Čtenářská sekce,  Meduňka,  Rady a tipy,  Recepty

RECEPT na víkend: Coleslaw…

Ze zelí se dají vytvořt i jiné dobroty než vepřo – knedlo… -:) Připravte si coleslaw – skvělý a pikantní (a také zdravý) salát z několika surovin podle receptu od naturopatky Ivety Kulhánkové. Salát se hodí k sýrům, k masu a pokud se chystáte grilovat, oceníte jeho svěží a pikantní chuť i ke grilovanému masu…

Potřebujeme:
1/3 hlávky zelí
2 menší mrkve
1 stonek řapíkatého celeru
pastyňák nebo petržel
menší cibuli
3 polévkové lžíce domácí majonézy
3 polévkové lžíce aspoň 3% jogurtu
1 polévkové lžíce umeocta
2 čajové lžičky cukru
špetku soli, případně pepř
Příprava:
Zelí nakrájíme najemno, celer na tenké plátky, cibuli na maličké kostičky, oloupané mrkve a pastyňák nastrouháme. Když mám málo času, tak postupně všechnu zeleninu dávám do elektrického sekáčku, cibuli nejvíce najemno, zbytek na trošku větší kousky. Ocet rozmíchám s cukrem a promíchám se zeleninou, majonézou a jogurtem. Pro odlehčenou verzi používám pouze jogurt. Dobrou chuť!

Koupit Meduňku