Čtenářská sekce,  Meduňka,  Recepty

Nedělní jarní salát s okurkou a koprem

Svěží a skvělý bramborový salát připravíme celkem snadno a rychle – hodí se k masu nebo bude chutnat i s kouskem pečiva… (recept je od Simony Procházkové z knihy Léčivá síla čerstvého koření)

Zelený bramborový salát
Potřebujeme: 750 g brambor, 1 salátovou okurku, 1 cibuli, 150 g majonézy či zakysané smetany, mořskou sůl, pepř, 2 svazky kopru
Postup: Brambory umyjeme a vaříme je dvacet až třicet minut do měkka. Pak je scedíme a ještě horké oloupeme a necháme vychladnout. Okurku si nakrájíme na plátky, cibuli na drobno. Vše smícháme s majonézou či zakysanou smetanou, solí, pepřem a nasekaným koprem. Tuto omáčku pak vmícháme do brambor. Salát podáváme ihned, dokud okurka nepustí šťávu.

...a kdyby nám ještě zbylo trochu kopru a kus okurky, tak můžeme připravit…
Okurkový salát s koprem a olivami
Potřebujeme: 2 salátové okurky, 3 stroužky česneku, 1 kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany, mořská sůl, 2 lžíce nasekaného kopru, 1 lžíce nasekaných černých oliv
Postup: Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme prolisovaný česnek, jogurt, sůl, kopr a olivy. Všechny uvedené přísady dobře promícháme a salát necháme vychladit. Podáváme s pečivem.

Koupit Meduňku