Čtenářská sekce,  Meduňka

Máte chuť na něco lehkého? Třeba na melounový salát?

Vyzkoušejte jednoduchý, ale chuťově pestrý recept od Simony Procházkové (z knihy Buďme zdraví na jaře i v létě, vydané meduňkovou edicí…)

Potřebujeme:  1,5 kg melounové dužiny, 300 g balkánského sýru (můžeme nahradit sýrem tofu), šťávu ze dvou citronů, 1 cibuli, 100 g vypeckovaných černých oliv, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíci nasekané zelené petrželky
Postup: Najemno nakrájenou cibulku zakapeme citronovou šťávou, pak přidáme vypeckovaný, na kostky nakrájený meloun a sýr. Přidáme nasekanou petrželku, olej, olivy a velmi jemně promícháme, abychom nepoškodili křehký meloun a sýr. Tento salát ihned podáváme, protože meloun by pak pustil mnoho šťávy.

Koupit Meduňku