Čtenářská sekce,  Meduňka

Recept na víkend: salát, který jste možná ještě nedělali…

Na záhoně už vám možná zrají cukety, případně se dají koupit v obchodě, a někdy řešíme, jak je zpracovat…Co si z nich zkusit připravit salát? Stejný recept „funguje“, i když základní surovinou budou lilky.

(Recept jsme převzali z knihy Simony Procházkové Buďme zdraví na jaře i v létě... www.knihovnickamedunky.cz

Cuketový nebo lilkový salát
1 lilek nebo 1  cuketa * olivový olej * 1 stroužek česneku * citronová šťáva *
mořská sůl * pepř * bazalka
Postup: Lilek nebo cuketu umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku nasekáme na
kousky, česnek prolisujeme. Na pánvi necháme rozehřát trošku olivového oleje a
osmahneme na něm česnek, pak přidáme lilek či cuketu a jemně opékáme asi čtyři
minuty. Po uplynutí této doby, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a
ozdobíme bazalkou. Cuketový či lilkový salát můžeme podávat teplý i studený s pečivem.


Koupit Meduňku