Kuchařská inspirace: minestrone = polévka pro podzimní víkend…
…který právě začíná. Hutná a zdravá polévka zasytí a zahřeje, a její příprava přitom není nijak složitá. Recept jsme vybrali z přívětivé meduňkové knížky Babička vaří s vnoučaty víkendová menu od Marcely Šebestové. www.knihovnickamedunky.cz
Potřebujeme:
3 brambory, 3 rajčata, hrst zelených fazolek, 2 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, zeleninový bujon, sůl, hrst drobných těstovin, 50 g strouhaného sýra, sekaná petrželová nať
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, plátky česneku, kolečka mrkve, řapíkatý celer, na kostičky nakrájené brambory, oloupaná rajčata a očištěné, překrájené fazolky. Opečenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme bujon, osolíme a vaříme. Nakonec vmícháme těstoviny a po jejich změknutí kořeníme sekanou petrželkou. Do talířů rozdělíme strouhaný sýr a zalijeme vařící polévkou.