Meduňka,  Pro inspiraci

Rychlá italská inspirace do kuchyně…

V meduňkové edici vyšlo několik kuchařek s tradičními i méně obvyklými recepty (viz náš e-shop).
Z jedné z nich (Babička vaří s vnoučaty víkendová menu od M. Šebestové) jsme pro tento víkend vybrali dvě jednoduchá, ale chutná jídla z italského menu,která mají rádi děti i dospělí a zvládne je i méně zkušený kuchař…

Rychlá italská omeleta (jedna porce)
2 vejce, sůl, 1 šálek mražené zeleninové směsi, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, tvrdý sýr
Na pánvi zpěníme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme zeleninovou směs a krátce podusíme. V hrnku rozšleháme vejce se solí, zalijeme zeleninu na pánvi a na mírném ohni necháme ztuhnout. Opatrně přendáme na talíř, přehneme a posypeme strouhaným sýrem.

Minestrone
3 brambory, 3 rajčata, hrst zelených fazolek, 2 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, zeleninový bujon, sůl, hrst drobných těstovin, 50 g strouhaného sýra, sekaná petrželová nať
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, plátky česneku, kolečka mrkve, řapíkatý celer, na kostičky nakrájené brambory, oloupaná rajčata a očištěné, překrájené fazolky. Opečenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme bujon, osolíme a vaříme. Nakonec vmícháme těstoviny a po jejich změknutí kořeníme sekanou petrželkou. Do talířů rozdělíme strouhaný sýr a zalijeme vařící polévkou.

Koupit Meduňku