Meduňka,  Recepty

Něco pro odlehčení jídelníčku? Dva bleskové zeleninové recepty…

...od Simony Procházkové…

Ředkvičky s vajíčkem
Potřebujeme: 10 ředkviček * 5 vajec * 1 lžíci nasekané pažitky * 1 cibule *  kousek pórku *  mořská sůl *
 olivový olej
Postup: Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku s pórkem, pak přidáme na půlky rozkrojené ředkvičky, orestujeme je a nakonec zalijeme rozšlehanými vejci. Podle chuti dosolíme a ozdobíme pažitkou.

Hlávkový salát na francouzský způsob
Potřebujeme: hlávkový salát * sůl, bílý pepř * 1 lžička hořčice * 1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy * 2 lžíce oleje * žampiony * kyselá okurka * strouhaný sýr * bílý jogurt * 1 žloutek * event.  pažitka nebo petržel
Postup: V míse důkladně promícháme sůl, pepř, hořčici, ocet, citronovou šťávu a olej. Můžeme přimíchat i trochu rozsekané pažitky a petržele. Přidáme nakrájené žampiony a kyselou okurku, nastrouhaný sýr podle chuti, rozetřený vaječný žloutek a trochu jogurtu. Nakonec přidáme připravený omytý a nakrájený hlávkový salát a promícháme.
(z knihy Buďme zdraví na jaře i v létě...)

Koupit Meduňku